Re: Matematika

Description of your first forum.

Příspěvekod Petrakov » 04 bře 2019, 17:53

Dobrý den,
myslím, že všichni rodiče se asi nedokázali do toho fóra přihlásit, 1 nebo 2 reakce jsou ve společném emailu. Osobně bych navrhovala, abychom se na třídních schůzkách 3.4. pokusili s paní ředitelkou promluvit. Pozvat ji do třídy ( sama si stěžovala v dopise který nám napsala, že jsme to měli udělat) a zkusit apelovat na ni, aby se dobrovolně od druhého ročníku vzdala výuky matematiky v této třídě pokud jí záleží na tom, aby ty děti odmaturovaly. Bude to přece také její ostuda když to nedopadne dobře. Já z toho už teď nemůžu v noci spát, někdy propadám úplně zoufalství, že dcera bude 4 roky chodit do školy a skončí bez maturity. už lituji, že jsem ji nedala jinam. Navrhovala bych, abychom se ve třídě sešli už v 15.00 a zkusili se nějak domluvit na dalším postupu dřív než začnou třídní schůzky. Třídní učitelka by nás tam snad pustila, když ji požádáme. Jen nevím, jak se se všemi rodiči domluvit na té schůzce.
Kovácsová
Petrakov

Příspěvekod Administrator » 09 bře 2019, 12:49

Dobrý den,
dovoluji sem zkopírovat co píše třídní učitelka (paní Peteříková) v e-mailu pro všechny:
----------------------------------------
Budu se na vás těšit ve středu 3. dubna. Od 16.00 jsou konzultace s jednotlivými učiteli, my bychom se měli sejít v 15.30. Volala mi jedna maminka, že byste se ohledně výuky matematiky chtěli sejít už dříve. Pokud to tedy stále platí, můžete přijít do naší třídy č. 19 už v 15.15. Já jsem na čtvrtletní pedagogické radě, doběhnu až na náš čas. Dostala jsem v listopadu vloni důrazné, ale opravdu důrazné upozornění, že pokud by děti měli s nějakým předmětem někdy během studia problém, mým úkolem je okamžitě do třídy přivést toho daného vyučujícího nebo vy za ním hromadně zajít. Píši vám to s předstihem, aby promysleli, zda vyučující pozvat na těch 15.30 či jak to provést.
S dětmi jsem mluvila jen obecně, jsou ale opravdu nešťasné, tak to aspoň vnímám já. Velmi nešťastné. Víte, jak demotivující je, když se snažíte a snaha vychází úplně naprázdno.

----------------------------------------
dle reakcí na fóru asi všichni nesdílejí stejný názor a bylo by potřeba se sejít. Takže tedy 3.dubna v 15:15 a zkusíme zjistit co kdo víme? Někomu se ta matematika učí snadno a někomu ne. Zajímá mě, jestli budou na maturitu takto připravené nebo ne.... A co slyšíte od svých dětí vy?
Administrator
Site Admin

Příspěvekod kmalik » 10 bře 2019, 11:09

dobrý den,
souhlasím s paní kovácsovou - na aktiv pozveme (klidně zajistím já přes pí třídní učitelku) pí ředitelku a před aktivem se můžeme zkoordinovat.

přeji pěkný den
karel malík
kmalik

Příspěvekod jamnich@seznam.cz » 10 bře 2019, 12:03

Dobrý den, určitě se zúčastním aktivu , takže tedy v 15.15 budu na místě,musíme za ty naše děti bojovat co to půjde,
S pozdravem Jana Karlová
jamnich@seznam.cz

Příspěvekod V. Karel » 10 bře 2019, 12:28

Dobrý den,

omlouvám se že reaguji tak dlouho, ale fórum bylo z počátku nefunkční a od té doby jsem se nepodíval.

Také nejsem nadšený z průběhu výuky našich dětí. Dcera chodí na hodiny velmi nerada a stále si doma stěžuje. Známky z matematiky má samozřejmě horší než měla na ZŠ. S tím jsem trochu počítal, ale ten přístup paní ředitelky opravdu není dobrý. Dcera se snaží chodit k ředitelce na doučování, ale více než 50% hodin ani není. Někdy dokonce i bez předchozí omluvy.:-(

Nejsem schopen ale objektivně posoudit vědomosti našich dětí z matematiky. Jestli jsou na 1. ročník SŠ dostačující, nebo jestli zaostávají. To by měl někdo posoudit. Zřejmě nějaký audit po odeslání oficiální stížnosti na MŠMT? Opravdu nevím.

Rozhodně souhlasím s tím, aby třídní učitelka nabyla do tohoto problému vtahována. Už jí to asi nadělalo dost problémů.

V. Karel
V. Karel

Příspěvekod Vladka » 10 bře 2019, 13:56

Dobry den,
take se omlouvam za pozdejsi reakci.

S dcerou jsem o vyucovani matematiky take mluvila a neciti se na to, aby z ni odmaturovala, tak jak pise vetsina vas rodicu. Jedine co zacala pani reditelka delat je to, ze chodi na hodiny.
Dcera rikala, ze proberou nejakou latku zpusobem, kteremu rozumi jen minimum deti a neni schopna jim to vysvetlit pokud se ozvou. Jedine co udela, kdyz se nekdo ozve, ze ho vezme k tabuli a tam se mu to snazi vysvetlit, tak ze mu to rika individualne a ostatni to neslysi.
Dcera chodi na doucovani, ale to neni reseni. Na ZS mela 1 a 2 a ted se pere se 4.
Rozhodne s matematikou musime jako rodice neco udelat, protoze se jedna o budoucnost nasich deti.
Na aktiv se budu snazit dorazit v 15.15, tak se tady domlouva.

S pozdravem Rosicova
Vladka

Předchozí

Zpět na Your first forum